میکرونیدلینگ چیست؟

میکرونیدلینگ نوعی روش تحریک مکانیکال پوست است که در آن با استفاده از سوزن های بسیار ریز میلیون ها میکرو کانال در پوست ایجاد می گردد. این روش کازمتیک با حداقل تهاجم برای درمان مشکلات پوستی از طریق تحریک تولید کلاژن مورد استفاده قرار می گیرد؛ در حقیقت میکرونیدلینگ به عنوان درمان القاء کلاژن نیز شناخته شده است.

این روش درمانی ممکن است به افرادی که به دنبال کاهش اسکارهای ناشی از آکنه و علائمی مانند کشیدگی پوست (کاهش الاستیسیته پوستی) در نواحی مختلفی از صورت هستند، کمک کند. همچنین همراه برخی از روش های جوانسازی صورت  مانند مزوتراپی نیز می توان از میکرونیدلینگ بهره برداری کرد. البته در نظر داشته باشید که میکرونیدلینگ بر خلاف مزوتراپی برای ریزش مو موثر نمی باشد و روشی مختص پوست است.

 

کاربردهای میکرونیدلینگ

کاربردهای مختلفی می توان برای میکرونیدلینگ در نظر گرفت. به طور کلی این روش برای درمان مشکلات ظاهری پوست، درمان عوارض مختلف و جوانسازی جنرال یا موضعی آن مورد استفاده قرار می گیرد. مهم ترین اهداف میکرونیدلینگ رفع مشکلات پوستی زیر است:

  • چین و چروک ها
  • اسکار (جای جوش و آکنه)
  • اسکار (جای زخم و جراحت)
  • استرچ مارک (ترک های پوستی)
  • سوختگی سطحی پوست صورت و بدن
  • تیرگی و لکه های مختلف روی پوست صورت و بدن

تد درمانی میکرونیدلینگ چگونه انجام می شود؟

در میکرونیدلینگ، روش درمان به گونه ای است که تعدادی سوزن بسیار ظریف و استریل با عمق و سرعت تعیین شده توسط پزشک (که بر اساس نوع پوست و هدف مورد نظر مشخص می گردد) به طور همزمان وارد لایه دوم پوست (درم) می شوند. پین های موجود در دستگاه میکرونیدلینگ به اندازه‌ای کوچک هستند که احتمالاً در حین انجام عمل متوجه آن ها نخواهید شد. اندازه پین ها (gage needle) با توجه به نوع پوست هر فرد – ناحیه ی انجام میکرونیدلینگ وهمچنین مشکلات پوستی جهت درمان از فرد به فرد متفاوت می باشد.

پزشک متخصص این ابزار را به طور یک نواخت در سراسر پوست با جهت های خاصی جا به جا می کند تا تمامی سطح پوست را به طرز یک نواخت تحت پوشش قرار دهد. قبل از شروع کار، پزشک برای کاهش احتمال درد از بی حسی موضعی استفاده می کند. بی حسی یک ساعت قبل از درمان انجام می شود.

مدت زمان انجام میکرونیدلینگ تقریباً 30 دقیقه می باشد. در این زمان سیستم ایمنی بدن فعال شده و سبب افزایش انتشار فاکتورهای رشد و تولید رشته های کلاژن و الاستین و همچنین افزایش ضخامت لایه اول پوست (اپیدرم) می گردد. رشته های کلاژن و الاستین در واقع رشته های پروتئینی هستند که وظیفه استحکام و حفظ خاصیت ارتجاعی پوست را به عهده داشته و عامل اصلی در جوانسازی پوست به شمار می آیند.